Alimente energetice

Fructe! :: Cum la supermarketul de langa blocul meu primul raion in care ajung este cel de fructe, ma indrept direct spre laditele cu banane. Aceasta excelenta sursa de potasiu si de buna dispozitie, ambalata atat de practic si cu un gust asa de bun! Mama spunea tot timpul ca atunci cand nu te simti prea in forma, o banana e energie instant. De asta, incerc sa am intotdeauna una in geanta.


Alte fructe super-energizante sunt pepenele, ananasul, mango, papaya, portocalele… De fapt, am observat ca, atunci cand mananc cel putin o portie din orice fructe zilnic, se simte imediat diferenta.

:: Cereale pentru micul dejun :: Nici o zi fara cereale! Asta e alt lucru pe care de data asta nu eu l-am invatat de la mama, ci ea de la mine. De la inceputul anului am urmarit echilibrul tau zilnic si incet-incet m-am obisnuit sa iau zilnic micul dejun. Parti bune: nu mai mananc seara si am mai slabit, am o digestie perfecta si incep ziua cu cea mai placuta jumatate de ora posibila – micul dejun in pat. Parti si mai bune: sunt dependenta de cereale! Am cutii de Nestlé Fitness & Fruits, preferatele mele, peste tot: acasa, la ai mei, la prietena mea cea mai buna (ea prefera Nestlé Musli, asa ca trebuie sa imi fac singura provizii)… In masina pastrez bine ascunse cateva batoane Nestlé Fitness, iar in sertarul de la birou am intotdeauna cel putin o punguta de Nestlé Fitness, varianta aceea portionata. Cu o portie de cereale de dimineata si un snack rapid Nestlé dupa-amiaza, sunt plina de energie nonstop. Pana si colegii mei au observat asta, de fiecare data cand par putin trista ma intreaba daca vreau sa-mi cumpere o cutie de cereale! 🙂

:: Lactate :: Si ca mare fan de cereale ce sunt, nu-mi lipseste niciodata din frigider laptele. Sau iaurtul degresat cu fructe. Nu sunt sigura daca ma energizeaza calciul din el, dar combinatia cu cereale si fructe e irezistibila pentru papilele mele gustative.

:: Legume :: Pentru legume energizante, mergem la sigur cu acelea care au un indice glicemic mare. Cum ar fi… morcovii! Am intotdeauna in frigider morcovi, iar daca mi-e lene sa ii curat, exista si conservati. Desi trebuie sa recunosc ca proaspeti sunt mult mai buni si crunchy.

:: Ciocolata :: Shhh! Ciocolata nu e inamicul public numarul 1, asa cum se crede. O bucatica de ciocolata face minuni pentru moral si fizic. Cu doua conditii: sa nu fie prea mare si sa fie neagra, cu continut ridicat de cacao.