Ciocolata – medicament pentru inima

O portie zilnica de ciocolata amaruie ar putea ajuta la evitarea bolilor de inima, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori elvetieni, citat de Sky News. Cercetatorii elvetieni sustin ca antioxidantii din ciocolata ar putea preveni ingustarea si rigidizarea arterelor.

Echipa de oameni de stiinta a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a facut teste pe un grup de 20 de fumatori fara probleme de sanatate. Subiectilor li s-a cerut sa nu manance nici un fel de alimente bogate in antioxidanti, cum ar fi merele, ceapa, varza, dupa care li s-a dat sa manance portii de 40 de grame din diferite sortimente de ciocolata. Dupa doua ore de la consumarea ciocolatei, rezultatele ecografiilor efectuate de cercetatori au aratat ca ciocolata neagra, cu un continut de cacao de cel putin 74%, a imbunatatit in mod semnificativ fluxul sanguin. In plus, teste efectuate ulterior au aratat ca riscul de blocare a arterelor a fost diminuat la jumatate. Consumul de ciocolata alba nu a produs efecte similare. Cercetatorii care au realizat studiul sustin ca ciocolata amaruie contine mai multi antioxidanti pe gram decat multe alte produse, precum vinul rosu, ceaiul verde sau fructele de padure.