Nutritia celulara

Baza tuturor bolilor se afla la nivelul celulelor si toate schimbarile au loc la nivel celular. Sanatatea inseamna mult mai mult decat absenta unei boli. Sanatatea este un intreg complex de bunastare si vitalitate care ne permite sa ne bucuram de placerile vietii indiferent de varsta pe care o avem. Sanatatea depinde in mod direct de o buna nutritie, fapt recunoscut de specialisti, dar, din pacate, subestimat in foarte multe cazuri.


Creierul tau este mult mai inteligent decat un computer.
Pielea ta este ca o haina care se reinnoieste continuu, protejandu-te de mediul inconjurator.
Corpul tau este o uzina chimica complexa.
A ramane activ, tanar si sanatos este rezultatul unor decizii intelepte, care tin de:
Hrana si bautura pe care o consumi zilnic,
Nivelul corect al greutatii si energiei corpului tau,
Intretinerea corecta a corpului tau prin odihna, exercitiu fizic si nutritie sanatoasa

Ce este nutritia celulara?
Organismul nostru este compus din celule vii care se nasc, cresc, mor si sunt inlocuite permanent cu altele noi. Ce sunt celulele? Multi dintre voi ati auzit despre ele. Poate chiar le-ati si vazut la microscop. Sunt ca niste orase mici. Ele realizeaza o munca enorma. Ele creeaza, restabilesc, muncesc si pentru asta au nevoie de mii si mii de elemente chimice, fermenti, proteine, substante nutritive. Cate celule are organismul omului? S-a estimat ca aproximativ 100 miliarde de celule!

Celulele corpului trebuie “hranite” pentru a indeplini functii vitale cum ar fi: metabolism, detoxifiere, reproducere etc.

In societatea moderna predomina hrana supraincalzita, prajita, cu un continut mare de inlocuitori si conservanti.
Zilnic organismul nostru este bombardat de poluanti din mediul inconjurator, stres si obiceiuri culinare neadecvate. Digestia este de asemenea influentata de boala, alcool si tutun

In aceste conditii, ce se intampla?
Este ca atunci cand nu schimbi uleiul la masina. Incet, incet, an de an, organismul nostru se degradeaza, fiecare celula inlocuita nu este ca si cea dinainte, nu mai are vitalitate, nu se detoxifica, nu mai functioneaza bine, energia scade, apar bolile. Simptomele de nervozitate, insomnii, migrene, tulburari digestive etc. au la baza o proasta nutritie.

Suntem ceea ce mancam, dar este o mare diferenta intre ceea ce introducem in gura si ceea ce asimileaza celulele noastre. Daca vei avea ocazia sa vezi la microscop doua celule, una bolnava si una sanatoasa, vei intelege ca este vital sa oferim celulelor o nutritie echilibrata si naturala.

Ce se intampla daca mergem la doctor? Luam medicamentele recomandate, ne simtim mai bine pe moment dar dezechilibrul continua: tot mai multe celule sunt implicate, incepe sa se deterioreze tensiunea, apar diabetul si cancerul. Majoritatea dintre noi asteapta si accepta neputinciosi ca organismul incepe sa se deterioreze incet, incet, pana la inevitabilul sfarsit.
Ce sa facem in aceste conditii?
Celulele corpului au doua sisteme: unul de depozitare si altul de eliberare. La un moment dat, se creeaza un dezechilibru intre sistemul de depozitare si cel de eliberare. Pentru reglarea acestei situatii (blocaj) trebuie sa oferim organismului o nutritie echilibrata (vitamine, minerale, proteine, aminoacizi etc). De asemenea, trebuie sa ne asiguram de calitatea nutrientilor si de felul in care sunt asimilati, astfel ca fiecare celula sa beneficieze de o nutritie maxima pentru a putea sa se detoxifice si sa se regenereze.

Care este hrana ideala pentru celule?
Din cele mai vechi timpuri, plantele au adus beneficii in purificare, tratament si nutritie dar in epoca moderna au o contributie importanta la corectarea deficientelor inerente in dietele influentate de stilul de viata modern. Putem asigura corpului o hrana echilibrata folosind bogatia lumii botanice si conditiile ca aceasta hrana sa se asimileze la nivel celular.

In afara de plante sunt numeroase alimente care ofera celulelor o nutritie sanatoasa: fructele, legumele, lactatele proaspete (neafumate, neconservate si nesupuse unor procese tehnologice complicate), mierea, cerealele, sucurile naturale, apa, nucile etc. Cu alte cuvinte, incearca sa cresti cantitatea de hrana vie si reduci alimentele specifice epocii moderne, care nu fac decat sa oboseasca organismul si sa-l imbolnaveasca.

Din pacate, efectele stilului de viata specific economiei de piata se resimt in timp si realizam uneori prea tarziu ca sanatatea depinde de ce mancam. Iti recomand sa completezi alimentatia zilnica cu suplimenti nutritivi din plante, care ofera omului modern solutii pentru o nutritie echilibrata. Este important sa retii ca vitaminele si mineralele existente in produsele naturiste sunt asimilate mult mai bine de catre celulele noastre (comparativ cu vitaminele de sinteza).

Cunoscand Conceptul Nutritiei Celulare avem posibilitatea sa oferim corpului o alimentatie hranitoare, astfel ca celulele noastre sa asimileze substantele nutritive si sa le elimine pe cele nocive. Vom deveni astfel mai sanatosi si in mod natural vor disparea problemele de sanatate aparute in urma unei alimentatii deficitare.

Nutritia celulara inseamna sa oferi hrana de calitate celulelor corpului. Este esenta sanatatii si tineretii!
Indiferent ce vei face, daca celulele nu sunt hranite corect, nu vei avea energie, sanatate, vitalitate si nu vei reusi sa iti mentii greutatea ideala. O combinatie echilibrata de vitamine esentiale, minerale, enzime, proteine, carbohidrati si grasimi nesaturate, constituie cel mai bun fundament pentru o Nutritie Celulara si este calea spre a pune o baza solida unei sanatati bune pe termen lung.

Scopul nostru este sa ne hranim la nivel celular
Intre miliardele de celule din organismul nostru exista un extraordinar sistem de reactii si o cascada de raspunsuri care necesita nutrienti diversi pentru a ramane active. Organismul transforma nutrientii in “unitati de energie”. Pentru ca celulele noastre sa functioneze optim, trebuie sa poata absorbi substantele nutritive pe care noi le consumam. Pornind din tractul intestinal, avem nevoie deopotriva de o nutritie echilibrata si receptivitate celulara pentru maximizarea potentialului celular. Cand unul sau amandoua aceste sisteme sunt afectate, memoria, gandirea limpede, rezolvarea problemelor si chiar starea psihica pot fi afectate.

Nutritia celulara creaza un camp protector in jurul celulelor impotriva efectelor nocive ale stresului, poluarii si toxinelor.

Concluzia este urmatoarea: mananca alimente naturale si nutritive, fii atenta la ce mananci, bea multa apa si fa periodic o cura de detoxifiere!