Noni – un fruct minune?

Noni este ultima aparitie minune pe piata produselor naturiste. Cu rezerva ca orice vanzator isi lauda marfa, prospectele prezentate de distribuitori suna extrem de tentant:

Consumul regulat de Noni previne peste 75% din afectiunile cunoscute noua. De asemenea Noni este folosit in tratarea a numeroase boli incepand de la cele mai putin periculoase si mergand pana la CANCER!
Noni are un efect antibacterian, protejandu-ne de infectii.
Se foloseste in tratarea hipertensiunii arteriale, cardiopatii, arteroscleroza.
Creste raspunsul sistemului imunitar.
Calmeaza durerile, are un efect bun pentru digestie.
Noni suc constituie tratament adjuvant excelent in tratarea cancerelor, tumorilor, neoplasmelor.
Fructul Noni – este sincarp ( mai multe fructe ), seamana cu fructul de dud , dar mai mare ,are culoare alb-galbuie, cand este copt .Ca marime fructele variaza intre cateva grame pana la 200-300 g. Pulpa NONI – contine acid carbonic- cu un miros ranced , specific. Noni are efect hidratant si regenerant puternic.
Eficacitatea plantelor medicinale ca noni este data de: cantitatea si diversitatea componentilor bioactivi (in speta noni) pe care acestea le contin si de biodisponibilitatea acestor constituenti.
Un alt element esential pentru sanatate care se afla in fructul noni este manganul.


Substante active in fructul NONI:

PROXERONINA si XERONINA – in Noni cantitatea de proxeronina este de pana la 800 de ori mai mare decat in ananas sau alte fructe exotice .

Xeronina fructului noni – are rol major in cresterea randamentului intelectual ( pentru elevi, functionari, directori ), lupta impotriva stresului si epuizarii nervoase;

Proxeronina – se inmagazineaza in ficat , dar si in piele ,reducand vizibil efectele imbatranirii;

Damnacantalul – are actiune anticancerigena prin inhibarea multiplicarii celulelor precanceroase si prin stimularea formarii celulelor T ale sistemului imunitar;

Scopoletina – are rol in combaterea anxietitii, depresiei, tulburarilor de somn, durerii, schizofreniei, migrenei, controlul apetitului si comportamentului sexual;

Alazarina si antrachinone – au rol antibacterian;

Acid capronic si caprilic – au rol in digestie.