Plamadeala de ceapa in tuica

Fara doar si poate ca este remediul pentru boli de ficat cel mai contrariant pe care l-am intalnit, deoarece foloseste doua ingrediente neobisnuite: tuica (alcoolul fiind inamicul nr. 1 al ficatului) si ceapa (care este destul de deranjanta pentru un ficat obosit). Singurul motiv pentru care acest remediu a fost inclus in grupajul de fata este chiar eficienta sa dovedita. Iata reteta:

Mod de preparare: In 5 litri de tuica (tescovina tare, care se face din boasca de la struguri) se introduce 1 kg de ceapa de apa (este ceva mai lunguiata, iar la gust este dulce), taiata marunt, si se lasa la macerat langa o sursa de caldura vreme de 15 zile, timp in care se agita de doua-trei ori pe zi. Dupa trecerea timpului de macerare, preparatul capata o culoare galbuie, ca aceea a paiului. Atunci se strecoara, se pune in sticle de 1 litru bine astupate si se pastreaza la loc racoros si intunecos. Se beau zilnic 30 ml (aproximativ 2 linguri) din acest preparat, dimineata, pe stomacul gol, si se sta 30 de minute culcat pe partea dreapta. Dupa aceea se poate manca (se tine un regim strict lacto-vegetarian). Se exclud pe timpul tratamentului tigarile, cafeaua, alcoolul, condimentele, sifonul, sucurile sintetice. Dupa terminarea intregii cantitati de preparat, numai daca este nevoie, tratamentul se va relua dupa o pauza de 30 de zile.
Observatii importante:
– pentru ca alcoolul sa nu afecteze ficatul, extrem de solicitat de boala, preparatul va fi dizolvat in apa (minimum o cana pentru o doza de 2 linguri), ceea ce va face concentratia de alcool sa ajunga la un prag acceptabil.
– in paralel cu acest tratament pot fi luate si alte remedii.