Ametelile pot fi tratate si prin scalpterapie

Tulburarile oculare, paraliziile, ametelile si afectiunile respiratorii sunt doar cateva dintre bolile care se pot trata cu ajutorul unei tehnici specifice medicinei traditionale chinezesti numita scalpterapie. In practica, aceasta este o specialitate de acupunctura si presupune inteparea stratului superficial al pielii capului.


Scalpterapia da rezultate foarte bune in combinatie cu stimularea si a altor puncte de pe corp”, spune dr. Alice Popescu, medic primar generalist cu competenta in acupunctura la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie din Bucuresti.
Sunt mai multe microsisteme ale organismului: urechea, talpile, palmele, dar si scalpul. Pe acesta din urma exista zone si puncte care corespund diferitelor organe si zone anatomice, cum ar fi aria toracica pentru aparatul respirator, aria gastro-duodenala sau cea genitala. Dintre afectiunile care se pot trata prin scalpterapie, amintim ametelile, nevralgiile, unele paralizii, dureri, amorteli cauzate de comprimarea unui nerv, tulburari de vaz, auz, probleme respiratorii si boala Parkinson.
Pentru afectiuni mai usoare si recent aparute, zece sedinte de scalpterapie sunt suficiente. Sedintele de scalpterapie se fac in multe centre medicale unde exista cabinete de acupunctura si medici care au aceasta specializare.