Sucurile carbogazoase ingrasa

Multi oameni fac cure de slabire sau sport si totusi nu slabesc sau nu au rezultatele dorite. De multe ori sunt derutati pentru ca mananca foarte putin, fac cure drastice. Un aspect pe care il scapa este consumul de sucuri de sucuri carbogazoase sau necarbogazoase care contin foarte mult zahar. Chiar si cei care isi calculeaza aportul de calorii nu iau in considerare caloriile ingerate prin sucuri.
Un litru de suc, fie ca e asa zis “natural” sau carbogazos aduce un aport de 500 -800 de calorii, iar la o dieta zilnica recomandata de 2000-2500 de calorii acest aport este enorm.
Se greseste foarte mult pentru ca se considera ca daca consumam sucuri ne atingem tinta de 2 litri de apa consumata zilnic. Astfel lumea considera ca daca bea 2 litri de cola sa zicem, si-a atins necesarul.
Practic studiile au aratat o crestere corespunzatoare a obezitatii o data cu consumul de sucuri. Aceasta este favorizata bineinteles de sedentarism si contitatile mari de mancare consumate.
Un alt studiu releva faptul ca un consum ridicat de astfel de sucuri creste senzatia de foame, deregleaza metabolismul si mareste pofta de a manca dulce a oamenilor. Astfel creste aportul caloric ducand la ingrasare si obezitate.
De asemenea acste sucuri cresc riscul de diabet zaharat de tip 2.
<%image(20110307-soft_drinks_cabinet.jpg|256|206|20110307-soft_drinks.jpg)%>